Politika

PDP o odluci Tužilaštva: Istina je u rukama moćnika

Odluka Republičkog tužilaštva da neće sprovoditi istragu protiv pojedinih funkcionera i inspektora Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji se dovode u vezu sa propustima u istrazi ubistva Davida Dragičevića pokazuje kako u Republici Srpskoj ne postoji pravda, na snazi nije pravo a istina je u rukama moćnika, saopšteno je iz Partije demokratskog progresa (PDP).

“Pored brojnih, javnosti poznatih nedoslednosti, Anketni odbor NSRS je iznio dovoljan broj činjenica koje ukazuju kako su pojedinci iz vrha policijskih struktura počinili ili odgovorni za mnoge prekršaje procedura pa čak pogreške u otkrivanju ubistva Davida Dragičevića.

Loading...

U isto vrijeme Davoru Dragičeviću redovni dolaze kazne, opomene i prekršajni nalozi. Njemu i ljudima oko njega kao i onima koji ga podržavaju nema predaha od izokrenute verzije “pravde” koju nameće ovaj režim, u kojoj je žrtva krivac a počinilac uživa svu pravnu zaštitu sistema.

Apelujemo na pravosudne i sve druge ustanove da deluju u pravcu zadovoljavanja osnovnih principa koji su temelj njihovog postojanja ali i celokupnog društva – pravda, istina i pravo, a ne u skladu sa partijskim i ko zna kojim drugim interesima”, navodi se u saopštenju.

Izvor
BN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!