Banjaluka

Banjaluka dobija “robot-toalet” umjesto starih kabina

Prvi samočisteći, automatski javni toalet biće instaliran početkom iduće godine na parkingu nekadašnje stare autobuske stanice u centru grada, najavljeno je iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar očekuje da bi tenderska procedura trebala biti završena do kraja godine, nakon čega bi uslijedilo instaliranje prvog toaleta ove vrste u gradu.

– Ovaj toalet će, između ostalog, biti dostupan i za lica sa invaliditetom, a osim automatskog čišćenja, opremljen je i takozvanom „antivandal opremom“ radi obezbjeđenja trajnosti i sigurnosti – rekao je Bilčar.

Prema najavama iz nadležnog odjeljenja, korišćenje ovog javnog toaleta najverovatnije će biti naplaćivano jer su iskustva iz drugih gradova pokazala da je na taj način najbolje upravljanje ovakvim objektom.

Stavljanjem u funkciju novog toaleta bile bi uklonjene pokretne toaletne kabine, koje se nalaze ispred Muzeja savremene umjetnosti RS.

– U vremenu iza nas, imali smo dosta prijava i žalbi građana zbog pokretnih toaleta na parkingu Muzeja savremene umjetnosti. Međutim, nismo ih mogli ukloniti dok ne obezbjedimo alternativno rješenje, što ćemo sada i učiniti- kazao je Bilčar.

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!