Društvo

Vozači dodatni oprez na putevima u blizini škola

Zaštitimo djecu u saobraćaju

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, povodom predstojećeg početka nove školske godine, od danas će sprovoditi akciju “Zaštitimo djecu u saobraćaju” kojom se vozači pozivaju na dodatan oprez u saobraćaju na putevima u blizini škola.

Aktivnosti policijskih službenika na zaštiti djece u saobraćaju biće planirane u saradnji sa zaposlenima u školama i usklađene sa odvijanjem nastave, saopšteno je iz MUP-a.

Policija će kažnjavati nepropisno parkiranje u zonama škola i pješačkih prelaza, kao i na autobuskim stajalištima, te inicirati da se obezbijedi prohodnost pješačkih prolaza do školskih objekata i postavljanje pješačkih barijera kojima bi se spriječio direktan izlazak djece na kolovoz.

– Zadatak policijskih službenika prvenstveno će biti da nađu najbezbjednije trase za kretanje učenika iz prigradskih naselja i iz dijelova grada u kojima nema škola, navodi se u saopštenju.

U saradnji sa direktorima i pedagozima škola, u prvoj polovini septembra za učenike najmlađih uzrasta biće organizovana predavanja o temi bezbjednog i pravilnog učešća pješaka i biciklista u saobraćaju.

Tokom septembra biće pojačano prisustvo policijskih službenika u gradskim zonama i u blizini školskih objekata, s posebnim akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila, te poštovanje pješačkih prelaza.

Policajci će obavljati pojačanu kontrolu vozila koja vrše organizovan prevoz djece, a vozila koja odaju sumnju da su tehnički neispravna upućivaće na vanredne tehničke preglede.

MUP Srpske apeluje na vozače da sa pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju, te prilagode brzinu uslovima puta, naročito na putnim pravcima kojima se kreću učenici i u blizini škola.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!