Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Nauka i tehnologija

My Patrol: Aplikacija koja otkriva radare i policijske kontrole od sada prati i BiH

Među vozačima iz Hrvatske i Srbije sve je popularnija mobilna aplikacija „Moja patrola“ putem koje vozači imaju informacije i obavještenja vezana za raspored radarskih i policijskih kontrola, a od sada i vozači u Bosni i Hercegovini mogu koristiti aplikaciju.

Osnovna ideja aplikacije je da se moderne tehnologije iskoriste za razmjenu informacija među vozačima. Akcenat je na prisustvu policijskih patrola i kamera na putu, kako bi vozači uvijek bili informisani gdje su trenutno raspoređene policijske patrole i gdje se nalaze kamere koje mjere brzinu, vožnju žutom trakom ili prolazak na crveno svjetlo. Na ovaj način je nekadašnje „blicanje“ zamijenila moderna mobilna aplikacija.

S obzirom na statističke podatke u BiH gdje je u prošloj godini zabilježeno više od 37.000 saobraćajnih nesreća u kojima je život izgubilo 298 osoba aplikacija će djelovati kao preventivno sredstvo u oblasti bezbjednosti saobraćaja jer vozače upozorava da uspore na kritičnim mjestima i voze odgovorno.

Moja patrola je već od prve verzije 2012. godine stekla veliku popularnost među vozačima. Danas je aplikacija aktivna u pet država sa preko 300.000 registrovanih korisnika, više od milion akcija i trinaest miliona pređenih kilometara.

Upotreba aplikacije vrlo je jednostavna, naime korisnici ove aplikacije jednim klikom prijavljuju uočenu policijsku patrolu, a sistem upozorava sve ostale korisnike gdje se nalaze prijavljene patrole. Uz pomoć složenog algoritma računa se pouzdanost svakog korisnika, vjerovatnoća postojanja patrole i uvijek se prikazuju maksimalno precizni podaci svim korisnicima. Na svaku prijavljenu patrolu možete kliknuti i dobiti informacije o vjerovatnoći da se patrola zaista tu nalazi, kao i ko ju je i kada prvi i posljednji prijavio.

Aplikaciju mogu preuzeti besplatno svi Android i iPhone korisnici.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button