Društvo

U Banjaluci obilježen Međunarodni mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti

Predstavnici Policijske uprave Banjaluka danas su na Trgu Krajine u Banjaluci dijelili promotivni materijal i upoznavali građane sa preventivnim aktivnostima borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga povodom Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti koji se obilježava od 15. novembra do 15. decembra.

Na info pultu predstavnici PU Banjaluka dijelili su letke “Igra u kojoj uvijek gubiš” u kojoj se navode razne informacije o tome kako prepoznati da neko konzumira drogu, sa fotografijama različitih vrsta droga i simptomima korištenja.

Loading...

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet u ovoj godini učestvovali su u sprovođenju više akcija sa ciljem otkrivanja i procesuiranja organizovanih grupa koje se bave ilegalnom prodajom i proizvodnjom opojnih droga”, izjavio je Ljubiša Anđić, načelnik Odsjeka za droge PU Banjaluka.

U jednoj od tih akcija “Ekspert” pronađeno je i oduzeto 1,2 kilograma kokaina, a pronađeno je i oduzeto ukupno 16,5 kilograma marihuane, 413 stabljika indijske konoplje, više ekstazija i više grama raznih drugih opojnih droga.

“Za 11 mjeseci ove godine u vezi sa zloupotrebom opojnih droga ukupno je lišeno slobode 214 osoba, izvršeno 56 pretresa, 21 osoba sprovedena je u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, podnesen je 61 izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i 126 izvještaja o pokretanju prekršajnog postupka”, rekao je Anđić.

Izvor
AA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!