Magazin

Aston Martin brine za klasike

Kako savremena automobilska industrija proizvodi sve manje jedinstvenih automobila, tako vrijednost klasika raste sve više i više.

Britanski proizvođač Aston Martin, čiji su klasici među najpoželjnijim i najtraženijim na svijetu, ima smio plan kako da obezbijedi još sigurniju budućnost za svoje besmrtne modele.

Naime, Aston Martin planira da napravi prvu promjenjivu konverziju električnog pogona. Takozvani “kasetni” pogon bi se montirao na postojeće nosače benzinskog agregata i mjenjača i napajao sve električne sisteme vozila.

Tako bi klasici bili u mogućnosti da ispunjavaju sve oštrije zakonske ekološke norme. Ali najveća prednost ovog sistema je mogućnost suprotnog smjera, odnosno povratak iz električnog u benzinsko vozilo.

Produkcijska verzija ove električne “kasete” uključiće komponente iz Rapide E programa. Prvi automobil koji će dobiti novi EV pogon biće DB6 MkII Volante iz 1970.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!