Društvo

Crnadak: Oko 4.000 izbjeglica u BiH traži pomoć

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je danas u Milanu da se o bezbjednosti u BiH i regionu ne može govoriti bez spominjanja problema migracija.

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je danas u Milanu da se o bezbjednosti u BiH i regionu ne može govoriti bez spominjanja problema migracija.

Crnadak je rekao da je, zahvaljujući finansijskim sredstvima Evropske unije, većina migranata zbrinuta i smještena u objekte, ali da je potrebna dodatna pomoć i smještaj.

On je pozdravio napore italijanskog predsjedavanja OEBS-u da temu saradnje na rješavanju problema migranata u mediteranskom regionu stavi u fokus svog jednogodišnjeg predsjedanja, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Crnadak je naglasio da Bosna i Hercegovina daje veliki značaj unapređenju saradnje sa susjedima, posebno na zajedničkom putu ka članstvu u EU i dodao da će BiH nastaviti dijalog i saradnju s OEBS-om i svim zemljama članicama.

U obraćanju ministrima spoljnih poslova zemalja članica OEBS-a, na plenarnom zasjedanju, Crnadak je istakao da je i ova godina u svijetu obilježena oružanim sukobima, političkim tenzijama, ekstremizmom, terorizmom, migracijama, sajber prijetnjama i organizovanim kriminalom koji narušavaju društveni i privredni napredak i razvoj, te da zbog toga, OEBS ima obavezu da i dalje bude važna platforma za rješavanje i raspravu o navedenim izazovima.

Crnadak će se u petak u Milanu sastati sa predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Harlemom Desirom.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!