Hronika

Priština optužuje Srbiju i BiH za navodni sajber napad

Prištinski mediji su danas izvjestili o navodno najvećem sajber-napadu na privremene prištinske institucije za koje se tvrdi da su došli iz Srbije, BiH i djela Makedonije.

GazetaExpres onlajn piše da je vlada tzv. Kosova zatražila od američke Amasade u Prištini da ih informiše o ovom navodno velikom hakerskom napadu, dok Koha prenosi izjavu direktora Agencije za informaciono društvo, Kujtima Gashija, koji kaže da je to bio samo bezuspješni pokušaj napada, koji je uspješno spriječen.

.Danas je došlo do sajber napada na elektronske adrese kosovskih institucija. Napadnute su i adrese diplomatskih misija. Napad je došao iz Srbije, Bosne i Hercegovine i dijela Makedonije. Svi ovi napadi su spriječeni – rekao je Gashi i dodao da nije naneta nikakva šteta.
Gaši je rekao i da je navodni cilj tog napada bio bezuspješni pokušaj blokade elektronske pošte prištinskih institucija.

– Nijedan elektronski sistem kosovskih institucija nije preuzet pod kontrolu. Za sada nema razloga za brigu. Ovo je masovni napad, direktno od nepoznatih osoba i dolazi uglavnom iz Srbije i Bosne i Hercegovine – rekao je on za Kohu.

Izvor
Srpska info
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!