Politika

PDP: Borba protiv kriminala i korupcije je trajno opredjeljenje

Partija demokratskog progresa /PDP/ saopštila je da je borba protiv kriminala i korupcije trajno opredjeljenje i prepoznatljiv znak ove stranke, te da su odlučni da ne odustanu od borbe za vladavinu prava, dostupnost pravde i efikasne institucije.

To se, kako tvrde u PDP-u, može postići dosljednim uvođenjem i sprovođenjem antikoruptivnih mjera.

Loading...

– U tom smislu, insistiraćemo na donošenju zakona o porijeklu imovine, efikasnoj primjeni postojećih antikoruptivnih mjera, pooštravanju krivičnih sankcija i podizanju svijesti i obrazovanju javnosti o ovom problemu – ističu iz PDP-a.

Iz ove stranke smatraju da je samo na taj način moguće trajno otkloniti uslove za nastanak i razvoj korupcije, a ovu negativnu društvenu pojavu svesti na minimalan nivo.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, iz PDP-a naglašavaju da je korupcija jedna od najvećih pošasti koja razara društvo, te da je “prisutna u zdravstvu, školstvu, privredi, javnim nabavkama, pravosuđu”, a “korijen svih problema je politička korupcija”.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!