Politika

Nada Tešanović predsjedavajuća Vijeća naroda RS

Na konstitutivnoj sjednica Vijeća naroda Republike Srpske u Banjaluci zakletve su položili novi delegati koje su izabrali poslanici Narodne skupštine RS.

Prvom sjednicom predsjedavao je najstariji delegat Živko Marjanac iz srpskog Kluba.

Loading...

Nakon dobijanja sertifikata delegati su Nadu Tešanović iz Kluba Hrvata izabrali za novu predsjedavajuću Vijeća naroda, koja je i u prošlom mandatu obavljala dužnost predsjedavajuće.

Za potpredsjednike Vijeća naroda izabrani su Vojislav Gligić, iz srpskog Kluba, Dževad Mahmutović iz bošnjačkog Kluba i Jovana Čarkić iz Kluba ostalih.

U Vijeće naroda Republike Srpske poslanici u NS RS su 5. decembr izabrali 28 delegata, po osam Srba, Hrvata i Bošnjaka, te četiri iz reda ostalih.

Iz reda srpskog naroda izabrani su Živko Marjanac, Slavko Dunjić, Vukota Govedarica, Miroslav Lazarević, Vojislav Gligić, Ognjen Tadić, Dragan Ristić i Jasna Lukić.

Dževad Mahmutović, Muris Čirkić, Mihnet Okić, Džemaludin Šabanović, Igor Bošnjak, Ahmet Čirkić, Alija Tabaković, i Faruk Đozić izabrani su reda bošnjačkog naroda.

Iz reda hrvatskog naroda izabrani su Nada Tešanović, Davor Čordaš, Ivo Kamenjašević, Ivo Bošnjak, Ivo Mijić, Zdenka Gojković, Đuro Ivanović i Dragana Mikić.

Iz reda ostalih su Jovana Čarkić, Franc Sošnja, Radenko Rikić i Danijel Puhalić

Izvor
ATV
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!