Društvo

Tegeltija: Apelujemo na sve političke aktere da se ne miješaju u rad Tužilaštva (VIDEO)

Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, je nakon današnjeg sastanka članova Stalne komisije za efikasnost tužilaštava sa Mahmutom Švrakom, glavnim tužiocem Republickog javnog tužilaštva RS i Želimirom Lepirom, glavnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izjavio da su razgovarali o radu i uslovima rada u tužilaštvima i slučaju “Dragičević”.

Tegeltija je rekao da VSTS ocjenjuje neprimjerenim izjave Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH o radu Tužilaštva.

Loading...

Takođe, apelovao je na sve političke aktere da se suzdrže od ocjena koje mogu dovesti u pitanje integritet pravosudnih institucija.

U Okružnom javnom tužilaštvu razmatraju da predmet upute na ocjenu postojanja nadležnosti na određene okolnosti Tužilaštvu BiH, kako bi ono preispitalo postojanje nadležnosti za preuzimanje predmeta u ovom slucaju.

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je juče da je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka “ključni subverzivni i antirepublički elemenat” i glavno mjesto krivice za sve što se dešava u slučaju “Dragičević”, te da ljudi u toj pravosudnoj instituciji treba da budu smijenjeni i utvrđena odgovornost za njihovo nepostupanje.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!