Politika

Han danas u Sarajevu sa članovima Predsjedništva i Savjeta ministara

SARAJEVO – Evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han boraviće danas u Sarajevu gdje će sa zvaničnicima BiH razgovarati o reformama i procesu EU integracija, saopšteno je iz Delegacije EU.

Loading...

Sastanak Hana i članova Predsjedništva BiH zakazan je za 10.00 časova u sjedištu Predsjedništva, a za 11.15 časova predviđen je sastanak sa predsjedavajućim Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denisom Zvizdićem i ministrima spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirkom Šarovićem, te finansija i trezora Vjekoslavom Bevandom.

Ovi sastanci otvoreni su za snimatelje i foto-reportere, a Han će u 13.30 časova održati konferenciju za novinare u Delegaciji EU u Sarajevu.

Iz Evropske komisije je saopšteno da će Han u Sarajevu razgovarati o stanju socio-ekonomskih reformi na čije se provođenje zemlja obavezala kako bi napredovala na svom putu ka EU.

Han trenutno radi na mišljenju o osnovanosti prijave BiH za članstvo u EU, koje će prezentovati državama članicama.

U saopštenju se napominje da je napredovanje socio-ekonomske agende od ključnog značaja, pošto donosi direktnu korist građanima.

“Komesar će početi posjetu sastankom sa predstavncima organizacija građanskog društva koji rade na pitanjima okoline, a potom će se sastati sa političkim vlastima, uključujući članove Predsjedništva BiH, predsjedavajućeg Savjeta ministara, ministra za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose, ministra finanisija i trezora, kao i predstavnike različitih političkih partija”, navodi se u saopštenju.

Komesar EU za susjedsku politiku i proširenje će, nakon posjete Sarajevu, posjetiti i Beograd.

Han će tokom boravka u Beogradu danas i sutra, ukazati da je hitno potreban međustranački dijalog i napredovanjem demokratske uprave i vladavine prava radi koristi po društvo i da bi se Srbija kretala naprijed na putu prijema u EU, navedeno je u saopštenju iz Evropske komisije.

On će u Srbiji biti imenovan za ambasadora Omladinskih sportskih igara.

“Han će se sastati sa predsjednikom, premijerom i opozicionim liderima u Srbiji i prisustvovaće otvaranju tvrđave Golubac sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem i premijerom Anom Brnabić”, piše u saopštenju.

U tekstu se napominje da je EU bila glavni donator u obnovu ove tvrđave, jednog od najimpresivnijih dragulja srpskog kulturnog nasljeđa na Dunavu.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!