Politika

Đokić: Dodik nosi ogroman teret, oni koji ne mogu da mu pomognu, treba da se sklone

Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić rekao je da je sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH i liderom SNSD-a Miloradom Dodikom postigao dogovor o tome da socijalisti dobiju jedno ministarsko mjesto u Savjetu ministara.

– Siguran sam da ćemo postići dogovor o kadrovskim rješenjima, ali to moraju da budu ličnosti koje će raditi potpuno drugačije od ovih do sada. U njihovom fokusu moraju da budu svi oblici saradnje sa Dodikom kao najvišim nosiocem politike Republike Srpske na nivou BiH – rekao je Đokić za Glas Srpske.

On je istakao da Dodik nosi ogroman teret i da njemu moraju pomoći svi koji su na funkcijama, i u Republici Srpskoj, i na nivou BiH.

– Oni koji to ne mogu, treba da se sklone – rekao je Đokić, koji je i ministar energetike i rudarstva u novoj Vladi Republike Srpske.

Govoreći o novoj Vladi Srpske, Đokić očekuje nastavak odlične saradnje sa koalicionim partnerima i kontinuitet u razvoju i poboljšanju ekonomskog stanja u Republici Srpskoj, što je najvažniji cilj, jer podrazumijeva i jačanje socijalnog sektora u njegovih kapaciteta.

– U tom smislu očekujem da ćemo biti u prilici da realizujemo niz mjera iz našeg programa, ali i da ih usaglasimo sa našim koalicionim partnerima, prije svega sa strankom koja ima najveći kapacitet u okviru koalicije – rekao je Đokić.

On ocjenjuje da je dobro što je vladajuća koalicija proširena sa tri na sedam političkih subjekata i dodaje da su socijalisti i prije izbora govorili da treba proširiti kapacitete ove koalicije.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!