Politika

Budžet Srpske za narednu godinu 3,256 milijardi KM

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je po hitnom postupku Budžet Srpske za narednu godinu u iznosu od 3,256 milijardi KM.

Planirani neto suficit u budžetu Republike Srpske je 56,6 miliona KM.

Poslanici su usvojili po hitnom postupku Zakon o izvršenju budžeta Srpske za narednu godinu.

Na posebnoj sjednici po hitnom postupku je usvojen Program ekonomskih reformi Republike Srpske od 2019. do 2021. godine.

Usvojeni su Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti po hitnom postupku, te odluka o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za narednu godinu i odluka o kratkoročnom zaduživanju emisijom trezorskih zapisa.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je po hitnom postupku i drugi rebalans budžeta Srpske za ovu godinu u iznosu od 3,459 milijardi KM, te Zakon o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta za ovu godinu.

Nakon glasanja o tačkama dnevnog reda okončana je treća posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

DŽABA GLASATE, NOVAC JE VEĆ POTROŠEN O narodnim parama na brzinu i u sitne sate

TV gledaoci koji su jutros u tri sata bili budni, mogli su čuti i vidjeti neobičan rasplet rasprave o budžetu za iduću i rebalansu budžeta za ovu godinu u Narodnoj skupštini RS, ili narodski rečeno – o trošenju narodnih para.
Naime, kada je u sitne sate došlo na red glasanje o amandmanima opozicije na ove dokumente, gotovo svi su, očekivano, odbijeni.

Ono što je bilo, u najmanju ruku neobično, jeste obrazloženje ministarke finansija Zore Vidović, za neprihvatanje amandmana za rebalans budžeta.

– Nažalost, amandmane ne možemo prihvatiti, jer je ovaj novac već potrošen – rekla je Vidović.

Poslanici su ostali bez teksta, ali je bilo očigledno da su uzalud pripremali amandmane i debatovali o njima, jer je od Narodne skupštine RS traženo da samo aminuje ono što je već učinjeno. Većinom glasova rebalans je usvojen.
Usvojen je i budžet, i to po hitnom postupku, a usvojena je i odluka da budžet, kao i prateći zakon, na snagu stupi – hitno: već dan po objavljivanju u Službenom glasniku RS, jer za to, kako je obrazloženo, “postoje naročito opravdani razlozi”.

Inače, po zakonu, sve odluke na snaga stupaju osmog dana od dana objavljivanja.

Maratonska sjednica Narodne skupštine RS je završena jutros u pola četiri.

Izvor
SRNAsrpskainfo
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!