Politika

Komšić: Neumjesno hapsiti čovjeka koji traži pravdu | Dodik: Komšić koristi smrt mladića za političke ciljeve

Smatram da je krajnje neumjesno i cinično da vlasti RS-a hapse i krivično gone čovjeka koji samo traži pravdu i koji je traži od istih tih institucija, kazao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarišući današnja dešavanja u Banjaluci.

– Želimo vidjeti da će institucije RS-a uvidjeti pogrešnu politiku, politiku koja je MUP RS i dovela među institucije koje su izvršile i pomogle genocid i da će odustati od ovakvih i sličnih progona i okrenuti se onome za šta policija i služi u civiliziranom svijetu, a to je borba protiv kriminala, rekao je Komšić.

Loading...

Ovo još jednom podcrtava, smatra Komšić, potrebu da vratimo na stol pitanje reforme policijskih agencija u državi i stavimo ih u službu građana a ne političkih partija i neodgovornih pojedinaca.

Milorad Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik smatra da je neumjesno da član Predsjedništva Željko Komšić uopšte komentariše policijsko-tužilačke akcije u bh. entitetu Republika Srpska, a još neumjesnije što to čini iz duboko političkih razloga.

– Stavljanje Policije Republike Srpske u kontekst ratnih dešavanja iz devedesetih godina prošlog vijeka, pokušaji njene diskreditacije optužbama za takozvani genocid i konačno prizivanje nove reforme policije otkriva da i Komšić tragičnu smrt banjalučkog mladića koristi za ostvarivanje svojih političkih ciljeva, rekao je Dodik.

On je ocijenio da su na taj način “SDS i PDP dobili političkog partnera iz Federacije BiH za reformu policije o kojoj Komšić govori javno, a SDS i PDP kroz tragediju jednog mladića”.

Komentarišući današnja dešavanja u Banjaluci, Komšić je Vijesti.ba izjavio da “na sto treba vratiti pitanje reforme policijskih agencija u BiH i staviti ih u službu građana, a ne političkih partija i neodgovornih pojedinica”.

Izvor
Vijesti.baN1
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!