Hronika

Ćulum: Povrijeđena dva policajca, privedeno nekoliko lica, policija je postupala u skladu sa zakonom

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum izjavio je da su tokom jučerašnjih dešavanja u vezi sa slučajem “Dragičević” u Banjaluci lakše povrijeđena dva policajca, a da je nekoliko lica procesuirano i privedeno u banjalučku Policijsku upravu.

“Policija je postupala u skladu sa zakonom. Za večeras nemamo još nikakvih najava okupljanja, ali pratimo situaciju, pogotovo Policijska uprava Banjaluka koja će ispratiti dešavanja na terenu”, rekao je Darko Ćulum novinarima u Banjaluci.

Loading...

Komentarišući izjavu hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića u vezi sa jučerašnjim dešavanjima u Banjaluci i stav da na sto treba vratiti reformu policijskih agencija u BiH i staviti ih u službu građana, a ne političkih partija i neodgovornih pojedinica, Ćulum je istakao da ta nastojanja traju nekoliko godina, ali da reforme policije neće biti.

“Napadi na policiju Republike Srpske su posebno izraženi u ovoj godini. Od početka godine bilo je raznih priča kada je riječ o policiji Srpske – od izmišljenih afera, paraobavještajnih, parapolicijskih i paravojnih formacija, `Srpske časti` i naoružavanja policije. Reforme policije neće biti, uprkos nastojanjima iz Sarajeva, niti za to ima razloga”, naglasio je Ćulum.

Prema njegovim riječima, sve policijske agencije imaju svoje ustavne i zakonske nadležnosti i to samo treba da se poštuje.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!