Društvo

Neradni dani u Republici Srpskoj

U skladu sa Zakonom o praznicima Republike i Zakonom o Danu Republike Srpske neradni dani u Republici Srpskoj su 1., 2. i 9. januar.

U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Loading...

Vjerski praznik je pravoslavni Božić, koji se praznuje na Badnji dan i dan Božića, tako da vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta 6. i 07. januara.

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske podsjeća javnost da je, na sajtu Vlade Republike Srpske, objavljen Kalendar republičkih i vjerskih praznika u Republici Srpskoj za 2019. godinu.

Na ovaj način, građani Srpske su informisani o predstojećim praznicima u narednoj godini a o svakom pojedinačnom prazniku, resorno ministarstvo će objavljivati saopštenje za javnost.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!