Banjaluka

Komandant Vukova sa Drine: Pokušaj internacionalizacije slučaja Dragičević

Ratni komandant elitne jedinice Vojske Republike Srpske “Vukovi sa Drine” Milan Jolović Legenda rekao je Srni da slučaj “Dragičević” pokušava da se internacionalizuje i da se u kompletnu priču uvuče i Srbija, na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem i MUP-om Srbije.

“Između ostalog, svjedoci smo određenih tvrdnji Davora Dragičevića i pojedinih sredstava informisanja da su u Banjaluci bili pripadnici specijalnih jedinica MUP-a Srbije”, rekao je Jolović povodom izjave Dragičevića za sarajevske medije “šta Vučić ima da traži ovdje” i da će u Srbiji “dobiti šta treba”.

Loading...

Jolović pita kakva je to bila spektakularna akcija da bi bile potrebne neke policijske snage sa strane ili iz Srbije, kada je javnost vidjela da su obični policajci priveli nekoliko lica.

On smatra da iza kompletne akcije stoje dvije grupacije.

“Jednu grupaciju čine opozicioni političari, koji u saradnji sa opozicijom u Srbiji pokušavaju da oslabe poziciju u Republici Srpskoj i da na nekonvencionalan i nedemokratski način pokušaju da se dočepaju vlasti, jer to nisu uspjeli na izborima”, navodi Jolović.

Prema njegovim riječima, druga grupacija su političari iz Federacije BiH koji uz pomoć dijela međunarodne zajednice pokušavaju da oslabe MUP Republike Srpske i idu direktno na udar na institucije Republike Srpske.

“Svi smo svjedoci da MUP Republike Srpske ima veliku ulogu u bezbjednosti i da je Republika Srpska bez MUP-a obična prazna ljuštura”, kaže Jolović.

On ističe da je krajnji cilj urušavanje i ukidanje MUP-a Republike Srpske na putu ka unitarizaciji BiH, čime bi BiH na jednostavniji način i lakše ušla u NATO pakt.

“Nažalost, ni prvoj ni drugoj grupaciji ne odgovara da se dođe do istine ko je ubio Davida Dragičevića, jer oni upravo preko grupe `Pravda za Davida` pokušavaju da ostvare svoje ciljeve”, smatra Jolović.

Prema njegovom mišljenju, jednu manju grupaciju koja se stvarno istinski bori da dođe do istine čini grupa građana koja istinski želi da pomogne unesrećenom ocu.

“Svi mi želimo da dođe do istine, ali ova manja grupacija nije ni svjesna šta se `valja iza brda` i da će biti sredstvo i oružje za realizovanje ciljeva ove prve dvije grupacije”, rekao je Jolović.

Komentarišući pozive preko društvenih mreža da treba napadati pripadnike MUP-a Srpske, Jolović je podsjetio na izjavu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da je MUP Srpske “genocidna tvorevina”.

On podsjeća da je Republici Srpskoj MUP garantovan Dejtonskim sporazumom, te da je imao istorijsku ulogu u minulom ratu u zaštiti srpskog naroda i očuvanju teritorije.

“Poznato je da su pojedinci iz MUP-a Srpske procesuirani pred Haškim tribunalom i domaćim pravosuđem, što znači da nema kolektivne odgovornosti, nego su pojedinci odgovarali za svoje postupke”, naglasio je Jolović.

On poručuje da takav MUP Republike Srpske mora da bude sačuvan.

“Cilj je napadati pripadnike MUP-a Srpske, urušiti ti ga i napraviti da je nesposoban, da bi se jednostavno išlo ka njegovom ukidanju ili stvaranju nekog drugog koordinacionog tijela koje bi bilo nekakva krovna organizacija na nivou BiH”, rekao je Jolović.

On ističe da su napadi na MUP veoma opasne stvari i da, nažalost, pojedini opozicioni političari koji prednjače u tome možda i nisu svjesni posljedica, ali bi trebalo, kako poručuje, da dobro stave prst na čelo i razmisle o svemu.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!