Banjaluka

Sve spremno za novogodišnju proslavu: Pogledajte raspored koncerata

Tri noći velikih koncerata sa regionalnim muzičkim zvijezdama – kruna su ovogodišnje, nove manifestacije pod nazivom „Banjalučka zima 2018/2019“.

Veliki koncerti tokom novogodišnjih praznika, po uzoru na regionalne centre koji na ovakav način obilježavaju ulazak u novu godinu, počinju u nedjelju 30. decembra, u 21 čas, kada će na parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti RS nastupiti Haris Džinović.

U novogodišnjoj noći, 31. decembra, program počinje u 20.30 časova nastupom Lukijana Ivanovića, zatim u 21.30 časova nastupiće Nikola Rokvić, a od 23 časa pjevaće Željko Samardžić.

Prvi dan nove 2019. godine, 1. januara od 21 čas sve Banjalučane i brojne turiste zabavljaće Željko Joksimović.

Centralna bina na kojoj će biti održani novogodišnji koncerti, biće na parkingu ispred Muzeja savremene umjetnosti RS. Pred novogodišnje praznike, grad je dodatno i ukrašen, a za Gospodsku ulicu nabavljen je novi nakit koje odaje utisak zvjezdanog neba. I ove godine, slavlje na otvorenom obezbjeđivaće pripadnici Policijske uprave Banja Luka, a angažovane će biti i dežurne službe.

Uz koncerte poznatih muzičara, naši sugrađani i turisti, imaju priliku da posjete atraktivne turističke sadržaje, i to u Parku „Mladen Stojanović“, na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS i u parkiću kod Narodnog pozorišta RS.

Pod sloganom „Banja Luka te zove“, namjera je da se Banja Luka pozicionira kao regionalni centar i da, između ostalog, i kroz novogodišnji program i koncerte poznatih muzičkih zvijezda privuče što veći broj turista.

Koji vas sve sadržaji očekuju u okviru „Banjalučke zime“, koje na osnovu ranije provedenog javnog poziva pripremaju banjalučke agencije „Mint“ i „Lucido“, pogledajte u nastavku…

„Zimzograd“ –  program I program II (Park „Mladen Stojanović“)

„Banjalučka bajka“ (plato kod Muzeja savremene umjetnosti RS)

„BeLive“ (plato kod Narodnog pozorišta RS

Dječija nova godina

I naši najmlađi sugrađani će u 2019. godinu ući raspjevano i veselo. Program dječije nove godine, pod nazivom „Banjalučka bajka“, ove godine biće održan na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS. Početak je zakazan tačno u podne 31. decembra, a program otvara „Šašavi klovn“ koji će djeci poželjeti dobrodošlicu na doček nove godine. U zabavi sa najmlađima potom će se klovnu pridužiti štulaš „Mirormen“, hodajuća atrakcija na štulama sa kostimom od djelića ogledala. Klovna i štulaša pratiće balon šou sastavljen od ogromnih balona od sapunice.

Potom će uslijediti dio programa animacija i akrobatskih nastupa. Biće tu zajedničke plesne koreografije sa džinom na štulama, timske igre za sve uzraste djece, performans sa akrobatskom kockom te plesno-akrobatski momenat na svili. U muzičkom dijelu programa učestvuju Bojana Radovanović koja je predstavljala Srbiju na dječijoj pjesmi Evrovozije ove godine i Banjalučanin Danilo Milosavljević.

Besplatan javni prevoz

U toku novogodišnje noći, biće organizovan besplatan javni prevoz putnika na određenom broju linija javnog gradskog prevoza.

Obustava saobraćaja

Zbog održavanja manifestacija u okviru novogodišnjeg programa, doći će do obustave saobraćaja u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od hotela „Bosna“ do Ulice Marije Bursać, i to:

  • 30. decembra od 20 časova do 03 časa (narednog dana),
  • 31. decembra od 20 časova do 03 časa (narednog dana) i
  • 1. januara od 20 časova do 03 časa (narednog dana).

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja, stajališta ,,Boska,, i ,,Pošta,, će biti van funkcije jer će autobusi iz smjera Gradskog mosta biti preusmjereni na Kninsku i Vidovdansku ulicu (Stara autobuska stanica).

Takođe, dana 31.decembra u vremenu 10.00 – 14.00 časova zbog obilježavanja dječije Nove godine, biće  obustavljen saobraćaj u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Pozorišta do Ulice Marije Bursać, a autobusi će biti preusmjereni Vidovdanskom ulicom (stara autobuska stanica).

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!