Politika

Mektić odgovorio Stevandiću: Ko je ubio policijskog inspektora Sušnicu? (VIDEO)

Vlada Republike Srpske se bavi imaginarnim i nebitnim stvarima, a okreće glavu od stvarnih problema građana, izjavio je ministar bezbjednost u SM BiH Dragan Mektić nakon što je Vlada odbacila kao neustavne pokušaje Ministarstva bezbjednosti da rasporede pripadnike drugih policijskih agencija u BiH na teritoriji Republike Srpske.

Na kritike predsjednika Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića da je najgori srpski funkcioner, Mektić je odgovorio rekavši da Stevandić prvo treba da se riješi bremena ubistva i ratne pljačke, pa tek onda da komentariše druge političare.

Vlada Republike Srpske je saopštila da je, u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske jedino nadležno za provođenje zakona i održavanje bezbjednosti na teritoriji Republike Srpske.

Upućen je i zahtjev Ministarstvu bezbjednosti u SM BiH da obustave, kako su rekli, sve neustavne i nezakonite aktivnosti kojima se ugrožava ustavni položaj, teritorijalni integritet, te nadležnosti institucija Srpske.

Za ministra bezbjednosti Dragana Mektića ovaj potez Vlade nema utemeljenje i već je viđen u prošlosti.

“Rekao bih da se ova nenarodna Vlada bavi nebitnim i imaginarnim stvarima u Republici Srpskoj. Duže vrijeme su trebali da se bave životnim problemima građana Srpske, ali to nije u njihovom fokusu i zbog toga su građani sve siromašniji, a mladi bježe iz Srpske.”

Mektićevim radom osim Vlade, bavio se i predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić. On je rekao da je Mektić najgori srpski funkcioner od nastanka Republike Srpske u bilo kojoj organizaciji. Mektić mu nije ostao dužan.

“Nenad Stevandić prvo neka da odgovor na pitanje ko je ubio policijskog inspektora Sušnicu jer se i on dovodi u vezu sa tim ubistvom i neka odgovori ko je sa crvenim kombijem pljačkao građane Banjaluke za vrijeme rata jer se i sa tim on dovodi u vezu. Dakle, kada rasčisti sa svojom prošlošću, a sumnjam da se očistiti može jer postoje sve pretpostavke da je on umješan i involviran u taj kriminal, onda on o nekome i nečemu može da sudi.”

Mektić je dodao da ubuduće neće komentarisati izjave Stevandića dok se ne riješe sumnje koje se vežu za njegovo ime. Vladi Srpske je poručio da je krajnje vrijeme da se prihvati ozbiljnog posla i riješi makar jedan od nagomilanih problema u Srpskoj.

Izvor
BN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!