Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Lažni radnik “Vodovoda” staricu opelješio za 12.000 KM

BILEĆA – Nepoznati prevarant, koji se lažno se predstavio kao radnik “Vodovoda”, u Bileći opljačkao staricu (85) i iz stana joj ukrao 2.000 evra i 8.000 maraka.

Muškarac, koji je starici bio nepoznat, predstavio se da je radnik Vodovoda i da mora prekontrolisati vodovodnu mrežu u stanu, pa je na taj način došao i do novca i ukrao ga, da bi starica tek nakon njegovog odlaska primijetila da je opljačkana i sve prijavila policiji.

Iz Policijske uprave Trebinje su saopštili da je u toku rasvjetljavanje krivičnog djela teška krađa i ponovo apelovali na stanovnike istočne Hercegovine da ne nasjedaju na lažna predstavljanja.

Podsjećamo, početkom februara je u Bileći na sličan način prevarena još jedna starica, kojoj se takođe nepoznato lice predstavilo da je socijalni radnik i tom prilikom joj ukrao 170 maraka. Sredinom februara su dva nepoznata počinioca prevarila i jednog starijeg čovjeka u Trebinju i ukrali mu 3.000 KM na način što su se predstavili da su iz Srbije i Kanade i da žele vidjeti kako izgleda konvertibilna marka, uz obećanje da će mu za to dati nagradu, a onda mu uzeli sav novac.

I ranijih godina su na području Hercegovine „operisali“ raznorazni lažni humanitarni radnici, trgovački putnici i različiti službenici, a njihove žrtve su po pravilu uvijek bili stariji ljudi, zbog čega u policiji apeluju naročito na ovu populaciju da budu oprezni kod ovakvih susreta i ponuda.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button