Politika

Dodik bi popio Drinu u čaši vode (VIDEO)

Uoči obilježavanja Dana Republike Srpske, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik jednim je gestom pokazao kako gleda na granicu između Srbije i Republike Srpske.

U dijelu intervjua za YouTube kanal Centra za društvenu stabilnost, koji će u cijelosti biti objavljen sutra, na Dan Republike Srpske, voditelj je pitao Dodika, pokazujući na čašu vode ispred njega, šta bi uradio kada bi Drina bila vječita granica, a sva njena voda sadržana u toj čaši.

Na to je Dodik uzeo čašu i popio svu vodu, rekavši “živjeli”.

On je, ipak, dodao da je Drina prelijepa rijeka i da treba da teče.

– Ali ona je srpska rijeka, poručio je Dodik.

Na sajtu Centra za društvenu stabilnost navodi se da taj centar okuplja intelektualce različitih interesovanja u cilju pospješivanja kulture dijaloga, unapređivanja sposobnosti prihvatanja razlika i uvažavanja drugačijeg mišljenja, kao i iznalaženja kreativnih odgovora na kompleksna pitanja.

Navodi se i da je cilj da se obogati intelektualna scena Novog Sada i Srbije kroz javne tribine, diskusione panele, okrugle stolove, analize, stručne kritike, informisanje javnosti i javne istupe članova i saradnika centra.

Izvor
Agencije
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!