Društvo

Inspektori provjeravaju sumnjiva zapošljavanja u Ministarstvu bezbjednosti BiH

Inspektori Upravnog inspektorata Ministarstva pravde BiH obavili su inspekcijski nadzor u Ministarstvu bezbjednosti BiH nakon zaprimljenih anonimnih prijava koje se odnose na nepravilnosti u vezi sa zapošljavanjem u ovoj instituciji, potvrđeno je Srni u Ministarstvu pravde.

Nakon što bude obavljena provjera izuzete dokumentacije, inspektori Ministarstva pravde BiH donijeće odluku o daljem postupanju, rekli su Srni u ovom ministarstvu.

Inspekcijski nadzor obavljen je po naredbi Tužilaštva BiH, a odnosi se na navodne nepravilnosti u vezi sa zapošljavanjem u Ministarstvu bezbjednosti BiH.

Tužilaštvo BiH provjerava sve navode iz anonimne krivične prijave koja se odnosi na interna zapošljavanja u Ministarstvu bezbjednosti i nepravilnosti u vezi sa konkursnom procedurom.

U aktima koji su u posjedu Srne, Tužilaštvo BiH obavijestilo je Ministarstvo pravde da je potrebno da oni obave radnje iz svoje nadležnosti, a da će Tužilaštvo provjeriti vjerodostojnost uvjerenja o poznavanju engleskog jezika i informatike, kao i diplome kandidata.

Upravni inspektorat obavjestio je Ministarstvo bezbjednosti da, osim po naredbi Tužilaštva, postupa i po anonimnim prijavama od 19, 21. i 27. marta.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!