Politika

Špirić: Zvizdić ne može da odlučuje u ime BiH

Delegat u Domu naroda parlamenta BiH Nikola Špirić izjavio je danas Srni da zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Denis Zvizdić ne može da govori, niti odlučuje u ime BiH u Briselu, jer je spoljna politika u nadležnosti Predsjedništva BiH.

-Nije poznato kojim se kriterijumima rukovodila visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini kada je odlučila da okupi, kako je rekla, lidere iz regiona, ali je jasno da Zvizdić na takvom forumu ne može da govori, niti odlučuje u ime BiH – rekao je Špirić.

Loading...

On je istakao da je spoljna politika u nadležnosti Predsjedništva BiH i bilo je logično da se poziv adresira na tu instituciju.

-Sam izbor učesnika sastanka već sugeriše da ne može da poluči bilo kakav rezultat ili obavezu po BiH i da vjerovatno služi samo Mogerinijevoj kako bi na neki način popravila poljuljanu sliku o ulozi i značaju EU na međunarodnoj političkoj sceni – smatra Špirić.

Iz Savjeta ministara je najavljeno da će Zvizdić danas u Briselu, na poziv Mogerinijeve, prisustvovati sastanku zvaničnika Balkana.

Izvor
Srpska info
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!