Kultura

Trebinje: Premijerno izvedena predstava “Analfabeta”

U Kulturnom centru u Trebinju premijerno je izvedena predstava “Analfabeta” Gradskog pozorišta, rađena prema tekstu Branislava Nušića, u adaptaciji i režiji Željka Miloševića.

Premijera je bila humanitarnog karaktera, a kompletan prihod koji je sinoć prikupljen od prodaje ulaznica, po cijeni od 3,00 KM, namijenjen je liječenju dvanaestogodišnje Trebinjke Marine Vujinović.

Loading...

Milošević je rekao da je Nušićev tekst bio inspirativno štivo, te pojasnio da je analfabeta u vrijeme kada je Nušić pisao ovaj komad bio onaj ko ne zna da čita i piše.

– Ni danas nam ne nedostaje analfabeta, u smislu kako danas razumijemo ovaj pojam. Oni su svuda oko nas – istakao je Milošević.

Trebinjska publika je aplauzima ispratila mlade glumce Mitra Milićevića, Milicu Salatu, Stefanu Petković, Јovanu Anđelić, Anu Miladinović, Milanu Ninković i Maju Šošo.

U novom ostvarenju Gradskog pozorišta Trebinje pomoćnik reditelja i inspicijent je Јefimija Ot, za kostim i scenu pobrinula se Milica Јeremić Telebak, muziku i montažu zvuka potpisuje Zoran Begenišić, lekturu Olgica Cice, a za dizajn tona i svjetla Ognjen Grubač.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!