Magazin

Kome je bolje, neženjama ili oženjenim muškarcima?

Nisu svi muškarci koji se nisu oženili i koji nemaju djecu neostvareni i usamljeni. Nauka je dokazala da je upravo suprotno.

Uprkos tome što se smatra da brak i roditeljstvo pozitivno utiču na muškarce, nedavne studije su dokazale da biti singl u njihovom slučaju je samo uspjeh. Evo zbog čega je to tako.

Foto: Profimedia, Foter/Flickr

Muškarci koji su roditelji jednog ili više djece imaju pritisak da zarade iz mjeseca u mjesec sve više novca, jer su potrebe porodičnog života velike. Ako su u braku, onda su uglavnom oni glavni finansijeri i to uslovljava činjenicu da moraju da obezbjede konstantan priliv novca, čak 20 odsto više od samaca na mjesečnom nivou. Samim tim, oni više trpe na poslu, imaju duže radno vrijeme i nemaju luksuz suprotstavljanja.

Imaju više prijatelja

Možda ne zarađuju mnogo, ali singl muškarci se zato mnogo druže. Oni znaju kako najbolje da utroše svoje slobodno vrijeme. Imaju više bliskih prijatelja od prosečnog oženjenog muškarca. Studije pokazuju da je to veliki benefit, pošto ljudi koji se druže žive znatno duže od usamljanih osoba. Nasuprot njima, čak 1 od 8 muškaraca koji su u braku je izjavilo da nemaju nijednog prijatelja.

Lakše podnose osudu i kajanje

Zauzeti muškarci su sputani društvenim normama. Nauka pokazuje da slobodni muškarci mogu lakše da se upuste u ljubavnu avanturu, pa čak i da prevare, jer su već navikli da budu osuđivani i da osjećaju kajanje. To su prošli kada se nisu oženili i kada su odlučili da nemaju djece, te im takva osjećanja nisu nepoznata.

Foto: Profimedia, Caia Image

Ipak…

Neoženjeni muškarci mnogo lakše počine kriminalnu radnju od oženjenih, jer nemaju osjećaj odgovornosti za potomstvo, te lakše stupaju u opasne vode. Čak se tvrdi da je među ljudima koji su spremni da izvrše teroristički napad veliki broj samaca.

Izvor
telegraf.rs
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!