Društvo

Suzana Radanović u Beču govorila o ubistvu sina Davida i otkrila gdje je Davor

Suzana Radanović, majka svirepo ubijenog mladića Davida Dragičevića, s ostalim članovima Pravde za Davida okupila se danas u Beču, gdje su dali podršku očevima i majkama Dženana i Davida.

Iz Facebook grupe PZD su se prije početka skupa oglasili na ovoj društvenoj mreži s ciljem da pokažu kako se u normalno uređenom sistemu građani mogu okupljati kad god to požele.

Loading...

“Policija koja će danas biti na skupu u Beču je tu samo da nas čuva, ništa drugo”, kazali su iz ove grupe.

Skup je pratila i austrijska državna televizija ORF, a prisutnima na skupu se obratila Suzana sljedećim riječima:

“Tražimo pravdu i istinu za Dženana I Davida, dva ubijena momka koji još svoj mir nisu našli, kako na ovom svijetu, tako i na ovom. Danas je 300. dan kako tražimo istinu i pravdu za Davidu, kako smo se Tužilaštvo nije pomaklo, ali zato policija jeste, kako su nas tukli i proganjali. Tražim, zahtijevam od potpisnika Dejtonskog sporazuma, da nam pomognu i pokažu moć. Ja kao majka mogu i moram da tražim da se otkriju ubice mog djeteta. Davor je na sigurnom, vjerovatno se svi pitate za njega, ne smije dozvoliti da ga uhvate, jer se zna šta bi bilo. Sve imperije su pale, tako će i ova pasti. Mora, nema drugog rješenja, preveliko je zlo.

Dozvoli su sebi, od Tužilaštva do predsjednika, da se uvežu u kriminalu i korupciji. Teško je da shvatite, vi u dijaspori, šta se to dešava u BiH. Jeste li vidjeli snimak žene kada policajac udara nogama oborenu ženu, baku… To je bilo 25, mislila sam niko neće doći, iz straha… No, pogriješila sam… Sada nema Davora, pa pozivam Evropsku uniju i potpisnice Dejtona da nam pomognu, da se riješi ovo. S optužbom za državni udar, to je još jedna glupost. Odjednom je otac postao kriminalac, jer kako oni da operu sebe, nego novim zločinom. Samo se kopaju dublje u zemlju. Fokus se mora vratiti na ubijenu djecu, Davida i Dženana. Portali su objavili da su iz Loznice došli policajci da tuku građane, došli su iz Srbije. Ko je njih zvao da dođu?

Dosta je ljudi uz nas, u u Bosni i u dijaspori, uz nas. Dok ne osjetite na svojoj koži, ništa ne znate. Nemate pojma šta se dole dešava. Ja znam da vi ništa odavde ne možete promijeniti, ali nas možete podržati, pomoći… Nađe se uvijek način. Bitno je da se zna da niste sami. U BiH je zabranjeno spomenuti njegovo ime, ne smijemo kazati Pravda za Davida. Ne daju nam da uđemo u hram, ali uredno priloge skupljaju po kućama. Sramota. Sve je to ista gamad… Pravda za Davida, Pravda za Dženada, Pravda za svu našu djecu”, kazala je Suzana.

Teodora, Davidova  sestra, je takođe govorila. Ona je podvukla da su svi skupovi bili mirni I dostojanstveni.

“Nikada im neću oprostiti da ne budemo na mjestu na kojem je moj brat nestao. Danas je tačno 300 dana kako tražimo istinu za mog brata. Oni nam ne dozvoljavaju, a otac sve zna, tako da očevi od Davida i Dženana nikada neće ostati sami”, kazala je Teodora.

Izvor
radiosarajevo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!