Banjaluka

„Ćevap fest“ oborio sve rekorde: „Planulo“ više od 13.500 porcija!

Tokom „Ćevap festa“, gradske ćevabdžije ispekle su blizu 13.500 porcija ćevapa, a prema procjenama ovaj, jedinstveni gastro – festival proteklog vikenda posjetilo je oko 20.000 Banjalučana i turista.

Zadovoljni su i organizatori i ćevabdžije, njih devet, kako je protekla trodnevna manifestacija, pogotovo što im ni vremenske prilike nisu išle na ruku.

-Interes naših sugrađana, ali i značajan broj turista koji su proteklog vikenda došli u Banju Luku zbog „Ćevap festa“, ukazuje na to da je manifestacija postala već prepoznatljiva i da treba da nastavimo u tom smjeru. Ove brojke, takođe, potvrdile su da se radi o jednom od najmasovnijih gastro festivala u BiH, sa perspektivom da u budućnosti postane regionalno poznato okupljanje  – poručuju organizatori.

Od ukupnog broja prodanih porcija ćevapa, tokom tri dana festivala – najviše ih je, po očekivanjima, pripremila i prodala najpoznatija gradska roštiljnica – „Kod Muje“, a u stopu ih prate „Zlatna kruna“, „Biljana“ i „Stari recept“. Razloga za zadovoljstvo imali su i ostali učesnici – „Zamola“, „Mira M“, „Limun žut“, „Druga priča“ i „Akvana“.

Ovu manifestaciju organizovali su Gradska uprava i Turistička organizacija, s ciljem popularizacije banjalučkog ćevapa, autohtone delicije našeg grada. Događaj su pomogli i brojni sponzori, predvođeni: Koka kolom, Banjalučkom pivarom, Mlijekoproduktom i Vitinkom.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!