Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Šeranić: Vrhunac virusa gripa tek dolazi

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas u Foči da se tek očekuje vrhunac virusa gripa, te da je u odnosu na prethodnu godinu ovogodišnji virus agresivniji.

Šeranić je naveo da u ovoj sezoni u dominaciji virus gripa tipa AH1N1, koji je agresivniji u odnosu na tip B iz prošle sezone, pa se javljaju komplikacije kod ljudi koji boluju od drugih bolesti.

“Vrhunac gripa očekujemo tek u narednom periodu jer je tek počelo drugo polugodište, tako da ustanove treba da se pripreme, a sugerišem i da stanovništvo krene u prevenciju, prije svega, redovnim pranjem ruku, provjetravanjem prostorija, manjim boravkom na mjestima gdje je više lica”, rekao je Šeranić.

On je najavio da će pacijentima koji su na dijalizi u Republici Srpskoj, a koji zbog određenih procedura u januaru nisu dobili redovna primanja, ta sredstva biti isplaćena u februaru.

“Te procedure su upravo završene i očekujem da će isplate za prošlu godinu biti u februaru. Vlada, odnosno Ministarstvo zdravlja zajedno sa Ministarstvom finansija, u ovoj godini svojim budžetom već su planirala sav iznos koji je potreban za ovu godinu za pacijente koji su na dijalizi i transplataciji i peritonealnoj dijalizi”, rekao je Šeranić.

Izvor
SRNA
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button