Društvo

Banjaluka: Nastavlja se stambeno zbrinjavanje za RVI

Grad Banjaluka će u ovoj godini nastaviti projekat stambenog zbrinjavanja ratnih vojnih invalida treće i četvrte kategorije i porodica preminulih ratnih vojnih invalida, rekao je načelnik banjalučkog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Dragomir Keserović.

Kaserović je rekao da će Grad finansirati sanaciju krovova na dva stambena objekta u Kuljanima, gdje 24 porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koriste stambene jedinice.

On je naveo da su pored toga planirana i sredstva za dodjelu jednokratne novčane pomoći, odnosno za sufinansiranje liječenja, troškova sahrane i nabavke udžbenika za djecu poginulih boraca.

Keserović je precizirao da će ovaj program biti nastavljen dodjelom sredstava za zbrinjavanje ove kategorije, ističući da su lani na sličan način zbrinuli 39 porodica poginulih boraca.

Ovim porodicama su, iz gradskog budžeta, dodijeljena bespovratna novčana sredstva u iznosu od 541.000 KM, dok su za šest lica iz ovih kategorija sufinansirane građevinske dozvole sa ukupno 20.480 KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

Keserović je rekao da je prošle godine pozitivno riješeno 2.184 zahtjeva za dodjelu jednokratne novčane pomoći, od čega se najviše njih odnosilo na sufinansiranje troškova liječenja i dodao da je iz budžeta za ove svrhe ukupno bilo izdvojeno 439.800 KM.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!