Politika

Poslanici o Prijedlogu zakona o platama

Narodna skupština Republike Srpske danas će nastaviti sjednicu razmatranjem Prijedloga zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske, i to po hitnom postupku.

Biće razmatrani i nacrti zakona o socijalnom stanovanju Republike Srpske, o zaštiti od nejonizujućih zračenja, kao i Nacrt zakona o gradu Gradiška i Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske.

Loading...

Narodna skupština sinoć je razmotrila Prijedlog zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda, po hitnom postupku.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević je, u završnoj riječi u Narodnoj skupštini o ovom prijedlogu zakona, izrazio nadu da će biti prostora da u sljedećim godinama budu povećani platni koeficijenti i zaposlenima u oblasti visokog obrazovanja koji nisu bili obuhvaćeni ovim aktom.

Potpredsjednik Vlade Anton Kasipović rekao je ranije, tokom poslaničke rasprave, da je donošenje zakona o povećanju plata u prosvjeti čekalo 21.000 zaposlenih u obrazovanju i kulturi.

“Zahvalio bih prosvjetnim radnicima što za to vrijeme nikad nisu doveli u pitanje svoj rad jer su im plate bile niže nego neke druge. Drago mi je što su Vlada Radovana Viškovića i resorno ministarstvo stvorili uslove da na ovaj način počnu svoje mandate”, rekao je Kasipović.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!