Banjaluka

1,5 miliona KM za mlade: Dodijeljene gradske stipendije za studente (FOTO)

Gradonačelnik Igor Radojičić, uručio je danas prva rješenja o stipendiranju za studenate na visokoškolskim ustanovama, koji su ostvarili pravo na stipendiju iz gradskog budžeta. Ove godine, Grad će stipendirati ukupno 361 studenta. On je istakao Grad svake godine, pored učenika osnovnih i srednjih škola, stipendira i studente, i to po tri osnova.

– U ovoj godini pravo na stipendiju ostvario je 361 student. Po osnovu socijalnog statusa stipendiju će ostvariti 232, po osnovu uspjeha 108 i po osnovu deficitarnog zanimanja 21 student- naglasio je Radojičić, nakon što je danas uručio rješenja za prvih 10 studenata.

Loading...

Mjesečna stipendija po osnovu uspjeha i socijalnog statusa iznosi 130 KM, a za deficitarna zanimanja 250 KM. Za akademsku 2018/2019. godinu deficitarna zanimanja su: matematika i informatika (nastavni smjer), fizika (nastavni smjer) i elektronika i telekomunikacije.

– Grad godišnje izdvaja oko 1.5 milion KM za stipendiranje učenika osnovnih i srednjih škola i studenate – rekao je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac, istakao je kako su sredstva za stipendije obezbijeđena u budžetu Grada i da je završen sav administrativni posao u vezi sa stipendijama u ovoj školskoj i akademskoj godini.

– U gradu imamo svake godine približan broj učenika i studenata koje finansiramo posljednjih nekoliko godina – rekao je on.

Student Elektrotehničkog fakulteta Milan Mlađen, jedan od budućih stipendista, zahvalio se Gradu na pruženoj podršci.

– Ovo nam ulijeva sigurnost da Grad brine o studentima, ali i da misli o ospsobljavanju budućeg stručnog kadra za koji će se, vjerujem, naći mjesta za zapošljavanje kako u Banjoj Luci tako i u Republici Srpskoj – rekao je Mlađen.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!