Društvo

Višković: Prvi prioritet gradnja autoputa do granice sa Srbijom

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Laktašima da sa kineskim partnerima razgovara da prvi prioritet bude izgradnja auto-puta od Doboja prema Bijeljini i granici sa Srbijom, dok bi drugi prioritet bila izgradnja auto-puta od Banjaluke prema Prijedoru.

“Gradnju tog puta ćemo odgoditi dok ne izgradimo ovaj do granice prema Srbiji, kako bismo na kraju povezali Banjaluku i Beograd”, rekao je Višković novinarima nakon sastanka sa načelnikom opštine Laktaši Rankom Karapetrovićem.

On je u vezi sa putnim povezivanjem Beograda i Banjaluke, preko Bijeljine i Brčkog, podsjetio da će Srbija polovinom godine početi izgradnju auto-puta od Kuzmina prema Rači.

“Kompletnu izgradnju mosta na Savi finansiraće Srbija što je velika investicija. Takođe, oni su pokazali spremnost da na neki način pomognu gradnju puta od Rače prema Bijeljini”, rekao je Višković.

On je istakao da Vlada pregovara sa kineskim partnerima i ostalim zainteresovanim stranama da se krene u eksproprijaciju za izgradnju nastavka auto-puta od Doboja prema Brčkom i Bijeljini.

“Ponoviću, naš osnovni strateški pravac u izgradnji auto-puteva u narednom periodu jeste povezivanje Doboja i Rače, preko Vukosavlja, Brčkog i Bijeljine”, naglasio je Višković i dodao da bi radovi na putu od Doboja trebali početi početkom građevinske sezone.

On je rekao da su privedene kraju sve procedure u vezi sa izgradnjom mosta u Gradišci kako bi auto-put do Gradiške u narednom periodu imao upotrebnu vrijednost.

Višković je danas rekao i da se novac sa Vladinog eskro računa troši zakonito i u skladu sa prioritetima.

Višković je novinarima u Laktašima rekao da na eskro računu Vlade ima dovoljno novca, da su ta sredstva u svakom momentu na raspolaganju i da se upućuju i u javnu potrošnju kao svugdje u svijetu.

“Ako danas imate manji priliv sredstava u budžet, a treba isplatiti penzije ili druge obaveze, normalno je da ćete posuditi taj novac danas, a već prekosutra ga vratiti na isti račun. To se radilo i radiće se ubuduće”, poručio je Višković.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!