Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Privreda

Tehnički remont Bratunac izlaže “Despota” na sajmu u Abu Dabiju (FOTO)

U Tehničkom remontu Bratunac pripremaju se za učešće na Međunarodnom sajmu vojne industrije, u Abu Dabiju, 17. februara. Na jednom od najprestižnijih svjetskih sajmova, predstaviće potencijale Srpske u namjenskoj industriji.

Јedan od aduta TRB-a, na prestižnom sajmu, mogao bi biti proizvod pištolj, tzv. “Vampir”, kojeg remontovi inženjeri i konstruktori usavršavaju nekoliko godina.

– Pištolj ima sve što treba da ima savremeno oružje, dizajn, preciznost. Njegove mogućnosti su da ispali 100.000 metaka – kaže Vladimir Popović, konstruktor na projektu “RS9”.

Posjetiocima i potencijalnim kupcima biće predstavljena i “mašina za deminiranje”, proizvod isključivo domaće proizvodnje.

– Imaćemo razne postavke, biće dosta interaktivno, očekujemo veliku posjećenost, a samim tim i nove klijente i poslove – tvrdi Mia Marjanović, TRB Bratunac.

Tržište ove kompanije su zemlje bliskog istoka, Azije i Afrike. Sve je to rezultat istraživanja, ulaganja i zapošljavanja mladih kadrova u posljednje četiri godine.

– Kada znamo da će na sajmu izlagati Amerikanci, Francuzi,…mi se trudimo u našem segmentu da budemo konkurentni i uspjeva nam u tome -riječi su Slavenka Ristića, vlasnika TRB Bratunac.

Na sajmu u Abu Dabiju TRB će, osim pištolja i mašine za deminiranje, predstaviti i projekat proizvodnje municije, a potencijalnim kupcima biće predstavljeno i višenamjensko vozilo DESPOT, koje je domaća javnost imala priliku da vidi u defileu za Dan Republike Srpske.

Izvor
RTRS
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button