Sport

Solari ostaje trener Real Madrida do kraja sezone

Real Madrid ima namjeru zadržati Santjaga Solarija na mjestu trenera do kraja sezone.

Argentinac je zamijenio Hulena Lopetegija kao privremeno riješenje, očekivalo se da će Real probati dovesti nekoga poput Roberta Martineza tokom reprezentativne oauze koja počinje sljedeće sedmice.

Ipak, Solari je za sada položio svaki test od kad je na klupi kraljevskog kluba. Tri utakmice, tri pobjede, uz gol razliku 11:0. U debiju u kupu Real je deklasirao Melillu 4:0, nakon toga je pobijedio Valjadolid 2:0, a Viktoria Plzen je razbijena u Češkoj 5:0. U tom dvoboju, Real je izgledao možda i najuvjerljivije ove sezone, iako češki prvak nije pravo mjerilo.

Loading...

“Osim katastrofe u sljedećem kolu La Lige kada Real gostuje kod Selte Vigo, Solari će ostati trener do kraja sezone”, navodi Cope.

Podrška igrača koji žele nastaviti raditi s argentinskim trenerom takođe je uticala na promjenu mišljenja vodećih ljudi kluba.

Solari nema velikog trenerskog iskustva, vodio je drugu ekipu Reala kao i mlađe kategorije kluba prije toga. Kao igrač, ima 208 nastupa u dresu Madriđana, a osim toga igrao je u milanskom Interu i Atletiku. Takođe, nastupio je 11 puta za argentinsku reprezentaciju.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!