Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Prije otmice i ubistva mladića iz Brčkog skrivao drogu

Tužilaštvo Brčko distrikta potvrdilo je optužnicu protiv 40-godišnjeg Suana Halilovića zbog sumnje da se neposredno prije otmice i ubistva Edina Zejćirovića iz Čelića bavio prometom opojnim drogama.

Optužnicom koja je podignuta u Osnovnom sudu Brčko distrikta Halilović je optužen da je 31. oktobra, kada je nad njim izvršen pretres, kod sebe u PVC folijama držao više paketa u kojima je radi prodaje skrivao marihuanu i amfetamin.

On se tereti i da je sutradan zabranjene supstance skrivao u stanu u brčanskom naselju Ilićka, gdje mu je prilikom pretresa pronađena marihuana, jeme za njen uzgoj i 48 dijelova najlonskih vrećica sa tragovima ove opojne droge.

Kako su naveli iz Tužilaštva Brčko distrikta, on je zbog držanja marihuane i amfetamina radi prodaje optužen za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Od 2004. do 2016. godine prvoosumnjičeni Suan Halilović osuđivan je devet puta za krađe, teške krađe, prikrivanje, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, tešku tjelesnu povredu i drugo.

Pred sudovima Brčko distrikta posljednji put je osuđen 2014. godine na jedinstvenu kaznu zatvora od jedne godine i šest mjeseci za seriju teških krađa i krađa, krivotvorenje isprave, oštećenje tuđe stvari i ugrožavanje bezbjednosti.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button