Politika

Stanivuković ipak neće organizovati peticiju protiv visokih cijena vode u Bijeljini

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković potvrdio je danas da neće organizovati peticiju protiv visokih cijena vode u Bijeljini, iako je takvu akciju pokrenuo u Banjaluci, gdje je voda tri puta jeftinija od one u najvećem gradu Semberije.

Na današnjoj press konferenciji ispred Skupštine grada, koja danas raspravlja o predloženoj korekciji cijene vode u Banjoj Luci u prosječnom iznosu od tri marke po domaćinstvu, Stanivuković nije želio da odgovori na pitanje da li će se, po istom principu, ponašati i u Bijeljini, gdje je njegov PDP dio vlasti.

Loading...

Umjesto odgovora na novinarsko pitanje, Stanivuković je samo kazao da „Banja Luka ne treba da se ugleda na Bijeljinu, nego na Zagreb, Beograd i druge velike gradove“.

Uoči današnje sjednice, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Stojan Vukajlović pozvao je Stanivukovića da sličnu akciju pokrene i u Bijeljini i drugim gradovima u kojima je PDP na vlasti, navodeći da je u njima voda i do tri puta skuplja nego u najvećem gradu Srpske.

“Ukoliko mu je stalo do istine i pravde, Stanivuković bi trebao pozvati svog stranačkog kolegu i predsjednika Skupštine grada Bijeljina Slavišu Markovića da pod hitno snizi cijenu vode u tom gradu, jer je skoro 300 odsto skuplja nego u Banjaluci, koja ima neuporedivo veću vodovodnu i kanalizacionu mrežu”, rekao je Vukajlović.

On je podsjetio da će i sa najavljenim poskupljenjem cijena vode u Banjaluci iznositi 1.30 KM po metru kubnom, što je i dalje među najnižim u zemlji i regionu, napominjući da je u Bijeljini 3.05 KM. Vukajlović je pozvao Stanivukovića da istu peticiju organizuje i u Kotor Varošu, gdje je njegov PDP na vlasti, a gdje je voda skuplja nego u Banjaluci.

Istovremeno, Stanivuković nije želio da odgovori na pitanje zašto je prošle godine glasao za prepuštanje seoskih vodovoda u nadležnog gradskog „Vodovoda“, iako je ova mjera jedan od ključnih argumenata za predloženu korekciju cijene vode.

Izvor
ATV
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!