Sport

Đoković je opet u finalu Wimbledona (FOTO/VIDEO)

Novak Đoković je u finalu Wimbledona! Srpski teniser je savladao Rafaela Nadala sa 3:2 nakon sjajnog meča, a u petom setu je bilo 10:8 nakon više od pet sati igre. Sad je rezultat 27:25 u međusobnim duelima za srpskog tenisera, a ovo je prvo finale Grend slena nakon US opena 2016. Odigrao je Novak fantastičan meč i uspio da savlada najvećeg rivala.

Protiv rivala u finalu Kevina Andersona Đoković ima skor 5:1 a posljednji put ga je dobio upravo na Wimbledonu 2015. godine. Novaku je ovo peto finale Wimbledona a tri je već osvojio. 

Nastavak je i dalje donio sjajan tenis. Odmah na početku Đoković je imao dvije brejk šanse koje nije iskoristio u prvom gemu, pa ga je Španac kaznio u narednom. Nadal je odmah osvojio gem na servis protivnika a zatim i potvrdio za vođstvo 3:0.

Loading...

Ipak, Đoković se nije predavao. Srpski teniser vraća brejk a zatim sjajnim napadima dolazi do 3:3. U finišu četvrtog seta prava drama.

Nadal u osmom gemu sjajnim riternima i neiznuđenim greškama Đokovića dolazi do brejka. Španac je tad servirao za set a Đoković imao tri brejk lopte, koje nije iskoristio. Nadal je vezao pet poena i došao do izjednačenja 2:2 u setovima.

U petom setu teniseri su čuvali svoj servis i nisu dali šansu rivalu da napadnu njihov servis sve do osmog gema kada Đoković dolazi do prve brejk lopte, koju nije odmah iskoristio. Već u sljedećem gemu Nadal sjajnim napadom dolazi do dvije brejk lopte. Novak tada sjajno servira i uspjeva da veže četiri poena i dođe do 5:4. 

Španac je opet zaprijetio u 15 gemu. Imao je tri brejk lopte ali je nakon sjajnih poena Đoković uspio da se vrati i da nakon najdužeg gema u nastavku ipak povede sa 8:7. Zatim je srpski teniser došao do meč lopte, koju Nadal spasava skraćenom loptom. Međutim iskoristio je drugu meč loptu i sa 10:8 se izborio za finale.

Duel između Novaka Đokovića i Rafael Nadala privukao je veliku pažnju u Velikoj Britaniji. Polufinalni duel su posmatrale su i princeze Britanskog kraljstva: Kejt i Megan. Pored njih meč su posmatrali i brojni bivši teniski asovi u obje konkurencije.

(srpskainfo)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!