Politika

Košarac: Raditi na izmjenama zakona o platama

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da je u potpunosti ispravna percepcija javnosti o parlamentarcima BiH koji su primili dvije plate iako nisu usvojili nijedan zakon, te da je potrebno raditi na izmjenama zakona o platama.

“Ta percepcija javnosti potpuno je ispravna. Mi jesmo primili dvije plate, a nije bilo sjednica. To je jedna vrsta anomalije i mislim da će biti političkog kapaciteta da se ubuduće radi na izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH. Mi nismo svojom voljom u takvoj poziciji, već zbog odnosa u Predsjedništvu BiH i blokade izbora predsjedavajućeg Savjeta ministara”, rekao je Košarac za portal “Kliks”.

Loading...

On je podsjetio da proces izbora mandatara za novi saziv Savjeta ministara vrši član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović koji uskraćuje saglasnost da se počne proces izbora predsjedavajućeg, uprkos tome što su obavljene konsultacije.

“Postoje političke strukture i u Predstavničkom domu parlamenta BiH koje su pokušale dalje komplikovati i uslovljavati situaciju prilikom izbora Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara. Iz tih razloga je Predstavnički dom u poziciji u kojoj je danas. Reći ću otvoreno da je to jedini odgovor na podapinjanja Džaferovića i nekih struktura u parlamentu”, pojasnio je Košarac.

Na pitanje da li postoji mogućnost da SNSD u Savjetu ministara izglasa usvajanje Prijedloga godišnjeg nacionalnog programa BiH za period 2018-2019. godine, on je napomenuo da postoje politički stavovi koji su potpuno različiti.

“Mi smo okupljeni oko ustavnih rješenja i stavova institucija Republike Srpske. SNSD neće nikada napustiti stavove i odluke koje donosi Republika Srpska, jer je naša uloga da zastupamo stavove Srpske u institucijama BiH”, rekao je Košarac.

On je ocijenio da dijalog treba otvarati i da tu nema spora.

“Mislim da i jeste prilika da se politički dijalog otvori kada je riječ o temama na kojim postoje približno jednaka politička rješenja i stavovi. Za to ima dovoljno kapaciteta. Očekujem da će u budućem periodu, odnosno kada organi stranke procijene, biti zakazani sastanci trojke”, dodao je Košarac.

On smatra da vlast na nivou BiH treba da čine SNSD i HDZ, a da je iz razgovora /lidera HDZ-a/ Dragana Čovića i /lidera SDA/ Bakira Izetbegovića zaključio da i SDA želi da bude dio vlasti na nivou institucija BiH.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!