Društvo

Vlast osudila napad na novinara

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović najoštrije je osudio fizički napad na novinara Vladimira Кovačevića, sinoć u Banjaluci, i zatražio od policijskih i tužilačkih institucija da hitno otkriju počinioce i motive.

– Sloboda medija i sloboda izražavanja temelj je svake demokratije. U Republici Srpskoj ta sloboda garantovana je Ustavom i svim drugim zakonskim aktima. Očekujem da policija hitno identifikuje napadače i motive napada na novinara Кovačevića, koji je i skupštinski izvještač RTV BN.

Ovakvi napadi apsolutno su neprihvatljivi i institucije moraju brzom reakcijom da pošalju poruku da se nasilje nad građanima Republike Srpske neće tolerisati i da će počinioci biti brzo i adekvatno sankcionisani, istakao je Čubrilović.

Loading...

I Vlada Republike Srpske najoštrije je osudila fizički napad na novinara BN televizije Vladimira Кovačevića.

– Slobodno novinarstvo je jedna od najvažnijih tekovina demokratskih društava, stoga sinoćnji napad i ugrožavanje lične bezbjednosti novinara smatramo napadom na Ustavom zagarantovanu slobodu misli i opredjeljenja, te javnog izražavanja mišljenja.

Od nadležnih institucija očekujemo da ovaj slučaj u najkraćem roku rasvijetle, te počinioce privedu pravdi”, navodi se u saopštenju Vlade Republike Srpske.

Izvor
BN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!