Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Bebi iz Cazina potrebna pomoć za spas srca

Djevojčica Elma Sivić iz Cazina, koja ima tek sedam mjeseci, rođena je s teškim oštećenjem srca i ljekari kažu kako će biti neophodno obaviti nekoliko operacija kako bi se spasio njen život.

Mladi supružnici Hasan i Elvira Sivić kažu kako je ova anomalija kod njihove bebe otkrivena neposredno nakon rođenja.

“Kada se Elma rodila, izgledalo je da je sve u redu s njenim zdravljem. Međutim, po dolasku kući ubrzo je počela da se guši i teško diše, pa smo je odveli u Dom zdravlja u Cazinu, a odatle su je uputili u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. Kada je ustanovljeno da ima probleme sa srcem, upućena je u Sarajevo na liječenje, gdje je ležala nekoliko mjeseci”, kaže otac djevojčice.

Dodaje kako njen srčani mišić ne radi punom snagom zbog začepljenja krvnih sudova, što ima za posljedicu salijevanje krvi u pluća. S obzirom na komplikovanost operativnog zahvata, iz Sarajeva je poslata u Institut za majku i dijete u Beograd, gdje je podvrgnuta operaciji.

“Ljekari su joj uspjeli osposobiti jednu arteriju. Međutim, rekli su nam kako će biti neophodno još nekoliko operativnih zahvata kako bi se proširili krvni sudovi”, kaže Sivić.

Dodaje kako je zbog bolesti kćerke bio primoran da napusti posao u Sloveniji i da je trenutno nezaposlen.

Supružnici dodaju kako su u međuvremenu potrošili svu ušteđevinu i da su primorani na ovaj način zatražiti podršku i pomoć dobrih ljudi.

Svi koji žele pomoći ovoj porodici više informacija mogu dobiti na broj telefona 061/077-255.

Izvor
NN
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button