Privreda

Završen proces prelaska sa papirnog na elektronsko podnošenje prijava

U BiH je uspješno okončana velika reforma prelaska sa papirnog na elektronsko podnošenje poreskih prijava, nakon što je 44.037 poreskih obveznika elektronskim putem Upravi za indirektno oporezivanje /UIO/ dostavilo svoje PDV prijave za poreski period januar 2019. godine, saopšteno je iz ove uprave.

Iz UIO napominju da je početkom ove godine otvoreno novo poglavlje u komunikaciji između Uprava i poreskih obveznika, te da će Uprava tokom godine proširivati spektar novih elektronskih usluga koje će biti zanimljive i korisne poreskim obveznicima.

Loading...

“Cjelokupan proces završen je bez bilo kakvih tehničkih smetnji i nejasnoća. Veliki doprinos ovoj uspješnoj reformi, pored UIO, svakako su dali i poreski obveznici u BiH, koji su vrlo ozbiljno pristupili cijelom procesu uspostavljanja potpuno nove – elektronske komunikacije sa Upravom”, navedi se u saopštenju.

Iz Uprave podsjećaju da je 2018. godina bila prelazni period u kojem su obveznici mogli postepeno prelaziti sa papirnih prijava na dostavljanje elektronskih.

“Konstantno je vršena i edukacija obveznika o načinu i prednostima elektronske komunikacije, koja se najviše ogleda u uštedi vremena i novca”, navodi se u saopštenju.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!