Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Banjaluka će biti na svjetskoj biciklističkoj mapi

Onlajn mapa za urbani biciklizam Bike Citizens u testnoj je fazi i uskoro će biti predstavljena, čime će grad na Vrbasu biti među 400 svjetskih gradova sa uspostavljenom elektronskom mapom biciklističkih staza i pravcima kretanja.

Riječ je o besplatnoj aplikaciji Bike Citizens, dostupnoj za mobilne telefone, a koja domaćim biciklistima i turistima omogućava lakše snalaženje u gradu i obilazak prirodnih, kulturnih i istorijskih znamenitosti.

S ciljem poboljšanja biciklističke kulture u gradu Centar za životnu sredinu prije više od godinu dana kandidovao je grad Banjaluku za svjetsko takmičenje u cilju dobijanja ove aplikacije kako bi se biciklisti mogli lakše snalaziti.

Tihomir Dakić, koordinator programa za transport u Centru za životnu sredinu, kazao je da je aplikacija puštena u probni rad i da se njeno zvanično puštanje očekuje uskoro.

“Na stranicu koja je zadužena za ovu aplikaciju poslali smo komentare i preporuke za neke rute koje su u ponudi te izmjene u saobraćajnom režimu. Predložili smo da se postavi i fotografija grada Banjaluke, kao što to i ostali gradovi imaju”, rekao je Dakić za “Nezavisne”.

Dodao je da već određeni broj biciklista koristi ovu aplikaciju, u probnoj fazi, i da se čeka kada će ona biti predstavljena široj javnosti.

“Pomoću ove aplikacije biciklistima će biti dostupne preporuke i odgovori na pitanja o najboljim rutama za vožnju na dva točka”, pojasnio je Dakić.

Prema njegovim riječima, sljedeći korak je traženje integracije četiri lokacije bajk šering sistema koje se mogu ubaciti u sistem, kako bi turisti odmah na mapi znali gdje se nalaze lokacije za iznajmljivanje gradskih bicikala.

Mladen Šukalo, samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji grada, kazao je da se vožnjom bicikla najbolje upoznaju destinacije i ljudi.

“Naš grad je već uveliko poznat po različitim vidovima biciklizma koje može ponuditi turistima”, istakao je Šukalo.

Izvor
NN
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button