Politika

Odnosi Srpske i Kine na visokom nivou

Premijer Republike Srpske Radovan Višković i ambasador Kine u BiH Ji Ping istakli su danas u Banjaluci da su odnosi Srpske i Kine na visokom nivou.

Sagovornici su ocijenili da je od izuzetnog značaja partnerstvo Srpske i Kine na realizaciji značajnih infrastrukuturnih projekata i izrazili uvjerenje da će uspješna saradnja biti nastavnjena, prije svega u oblastima privrede, energetike, izgradnje infrastrukture i razvoju informaciono-komunikacionih tehnologija.

Višković je naglasio da je Vlada Republike Srpske opredijeljena za proširenje saradnje u ekonomiji, kulturi i obrazovanju, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo zbog unapređenja saradnje u oblasti obrazovanja i kulture na osnovu koje je učenicima i studentima u Republici Srpskoj omogućeno da izučavaju kineski jezik, a čemu je doprinijelo i otvaranje Konfucijevog instituta pri Univerzitetu u Banjaluci koji građanima Srpske omogućava da se, različitim programima, informišu o kineskoj kulturi i tradiciji.

Višković je čestitao ambasadoru Kinesku novu godinu, te podržao organizaciju kulturnih događaja u Republici Srpskoj u saradnji sa Ambasadom Kine u BiH.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja i o drugim aktuelnim ekonomskim i političkim temama u Republici Srpskoj i BiH, navodi se u saopštenju.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!