Politika

Radmanović: Ako SDA bude insistirala na NATO putu, nema ništa od Savjeta ministara

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović očekuje da će dogovor o formiranju vlasti na nivou BiH uskoro biti postignut, jer je formiran Dom naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH).

Radmanović je naveo da je više stvari uslovilo “otezanje” formiranja vlasti, te da je jedna od njih i uslov da prvo bude formirana vlast u FBiH.

Loading...

“Tu pomalo i ima logike. Mi u Republici Srpskoj smo završili, te požurujemo da se završi na nivou BiH, a još nije bio napravljen ni mali iskorak kada je riječ o Federaciji. Čini nam se da se sad stvaraju uslovi da se to završi”, rekao je Radmanović za RTRS.

On je naveo da SDA nema nikakvih primjedbi da predsjedavajući Savjeta ministara bude Zoran Tegeltija, dodajući da očekuje da će član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović glasati za njega.

Radmanović je istakao da bilo kakva priča u vezi sa NATO-om ne može biti predmet razgovora koalicionih partnera, te da ako SDA insistira na tome, onda nema Savjeta ministara.

“Mi smo od prvog dana rekli da hoćemo vlast u BiH i da smo legitimni predstavnici Republike Srpske i srpskog naroda, zajedno sa koalicionim partnerima, te da vodimo BiH na evropskom putu”, rekao je Radmanović, koji je potpredsjednik SNSD-a.

On smatra da određenom broju lidera, koji se pojavljuju u političkim partijama, ne odgovara dogovor i normalizacija situacije, te da su to oni koji promovišu sistem “jedan čovjek-jedan glas”, a to je vladavina jednog naroda nad druga dva.

Radmanović je rekao da je ubijeđen da postoje snage kojima nije odgovarao razgovor između SNSD-a i SDA na visokom nivou, te da su te snage unutar SDA i dijelom iz međunarodne zajednice kojoj ne odgovara da SNSD bude vlast na nivou BiH.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!