Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

RASULO: Skupština banjalučkog DNS-a planirana za 5. mart, upitno da li će se uopšte održati

Skupština Gradskog odbora DNS-a u Banjaluci zakazana je za 5. mart, ali, iako je do tog datuma ostalo manje od pola mjeseca, upitno je da li će se ovaj skup uopšte održati, jer je broj izabranih delegata daleko ispod svih očekivanja stranačkog vrha, saznaje opcija.net.

Na skupštinama mjesnih organizacija prisutan je simboličan broj ljudi, uz nekoliko izuzetaka u par manjih mjesnih odbora. U većini slučajeva, prisutno je manje od 10 članova, a niz okupljanja s ovim povodom je propalo, jer doslovno niko nije došao.

Tako su prvobitno zakazane, pa otkazane skupštine mjesnih organizacija DNS-a u Lazarevu, Laušu, Petrićevcu, Kočićevom vijencu, Bulevaru i Centru. Na teritoriji južno od Banjaluke, koja ima 12 mjesnih zajednica, DNS drži svojevrsni rekord, jer je jedina stranka koja trenutno nema nijednog člana. Posebno je zanimljiv pokušaj formiranja Mjesnog odbora Bulevar, koji nakon četiri pokušaja u posljednjih mjesec dana nije uspio.

“Suočeni sa problemom da uopšte nema članstva ili da ne dolazi na skupštine, u Povjereništvu DNS-a za Banjaluku odlučili su da sastanke održavaju u kancelarijama stranke, čisto formalno, a ne u mjesnim zajednicama, kako je to uobičajeno, jer je ipak riječ o aktivnostima koje podrazumijevaju odlazak na teren. Tome se pribjegava tek da bi nižerangirani funkcioneri vrhu stranke prikazali da su skupštine održane”, kažu izvori ovog portala iz DNS-a.

O rasulu u banjalučkom DNS-u svjedoči i “mehanizam” koji se koristi za organizovanje ovih sastanaka, očigledan iz poruke koju objavljujemo.

“Odredi se termin u kancelariji stranke za jedan mjesni odbor, ili čak dva, a onda se nasumično šalju poruke cijeloj bazi iz tog odbora. Ako neko dođe, dobro je, a ako ne dođe – konstatuje se da je skupština ovog MO održana”, rezgnirano zaključuju sagovornici ovog portala iz DNS-a, cinično dodajući da će “nova metoda svoje dobre i loše strane pokazati na narednim lokalnim izborima”.

Izvor
opcija.net
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button