Banjaluka

Za gradsku stipendiju prijavljen 391 student

08.12.2019.08.12.2019.Za gradsku stipendiju prijavljen 391 student

U okviru gradskog programa stipendija, ukupne vrijednosti 1,6 miliona KM, na konkurs za stipendiranje studenata prvog ciklusa, pristigao je ukupno 391 zahtjev.

Loading...

Prema podacima Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, od ukupnog broja, u razmatranju su 342 zahtjeva koja ispunjavaju uslove, i to 222 po osnovu socijalnog statusa, 103 po uspjehu i 17 zahtjeva iz kategorije deficitarnih zanimanja. Kako su potvrdili, u toku je obrada ovih zahtjeva. Konkurs za studentske stipendije zatvoren je 28.novembra.

Istovremeno, u ovom odjeljenju privode kraju podjelu rješenja o dodjeli gradskih stipendija za 1.186 učenika srednjih škola.

-Prva rješenja srednjoškolcima uručena su prošle sedmice, a preostala dijelimo po školama. Do sada smo podijelili rješenja učenicima: Gimnazije, Medicinske škole, Muzičke škole „Vlado Milošević“, Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke, Ekonomske škole, Škole učenika u privredi, Elektro-tehničke škole,  Centra „Zaštiti me“, SŠC Gaudeamus i SŠC „Gemit-Apeiron“. Sljedeće sedmice će i preostali stipendisti dobiti svoja rješenja, nakon čega slijedi i isplata prve stipendije – potvrdili su u resornom odjeljenju.

Grad stipendira 1.186 srednjoškolaca ( Gimnazija)

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!