Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Momčilo Antonić predložio osnivanje odbora za nadzor građevinskih radova

Odbornik SNSD-a Momčilo Antonić je uputio inicijativu Skupštini grada za osnivanje Odbora koji će pratiti relizaciju projekata u Banjaluci koji se odnose na gradnju komunalne i saobraćajne infrastrukture.

Antonić je smatra da je prethodni period pokazao da je osnivanje ovog odbora neophodno.

– Grad ima probleme sa izvođačima radova koji su u pojedinim slučajevima kasnili i po nekoliko mjeseci u realizacije projekata ili je njihov rad bio nekvalitetan. Bilo je očigledno da su pojedine firme preuzele previše posla a da nisu imali dovoljno radnika a ni mašina za njihovu realizaciju i takvoj praksi se mora stati u kraj – kazao je Antonić.

Dodao je da bi ovo skupštinsko tijelo bi zasjedalo dva puta godišnje.

– Razmatrali bi do koje tačke je došla realizacije svakog pojedinčnog projekta. Imali bi uvid o tome koji izvođači radova izvršavaju svoje obaveze kvalitetno, a koji ne, gdje su kašnjena i da li su razlozi kašnjenja opravdani. Isto tako moramo pronaći način da takve slučajeve sankcionišemo kroz novčane penale – rekao je Antonić i naveo da bi o onom što utvrde informisali ostale odbornike ali i građane .

Nada se da će s ovo pitanje naći na idućem zasjedanju gradskog parlamenta ta da će njegove kolege odbornici podržati formiranje ovo tijela.

– Cilj je da ne dolazimo opet u situacije da nam propadaju putevi neposredno nakon završetka radova i da imamo kašnjena u izgradnji mnogih projekata kao što si Zeleni most, put za Česmu i drugi – kazao je Antonić.

Izvor
srpskainfo
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button