Politika

Dodik: Srpska reprezentacija u Sarajevu nikad jača

BEOGRAD – Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da srpska reprezentacija u Sarajevu nikada nije bila jača i naglasio da će Banjaluka određivati koju će politiku Srbi voditi na nivou BiH, a ne političko Sarajevo.

Loading...

Dodik je rekao da vlast na nivou BiH još nije formirana jer bošnjačka strana nije bila spremna i nema većinu za koju oni smatraju da je dovoljno stabilna.

“I oni se, na neki način, plaše da puste nas unutra zbog sistema odlučivanja i činjenice da su od pet delegata u Domu naroda, koji je ključni organ za donošenje svih odluka, iz moje partije četiri”, rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a, za Televiziju “Pink”.

On je istakao da su, s druge strane, Srbi i Hrvati napravili svoje političke reprezentacije u skladu s Ustavom i da su bili spremni prije Nove godine da formiraju vlast.

Dodik je istakao da je očekivao da će do kraja marta biti formirana vlast na nivou BiH i da je sve ukazivalo na to, pojasnivši da je na nivou BiH nemoguće da se napravi koalicija nego se na nivou organa BiH “sve sastavlja”.

“To traje već duže vrijeme i poprilično je zamorno. Već je to pomalo i dosadilo, na kraju krajeva”, rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, neće biti kalkulacija kao u prethodnom periodu.

“Do sada se kalkulisalo. Dođu stranci, izvuku jednog, izvuku dvojicu i dobijete kao u prethodne četiri godine vlast koja je potpuno podređena političkom Sarajevu. I sad vraćamo stvar, sada je vlast, Srbi koji dolaze u Sarajevo, su podređeni i dolaze iz Banjaluke. Banjaluka je ta koja određuje koju politiku ćemo voditi tamo, a ne Sarajevo”, rekao je Dodik.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!