Magazin

Najbolji film ovogodišnjeg Oscara je “Green Book”, najbolji glumci Olivia Colman i Rami Malek (FOTO)

Uz stihove najpopularnijih hitova grupe Queen u Dolby Theatreu u Los Angelesu počela je 91. dodjela Oscara, a nagradu za najbolji film osvojio je film “Green Book” reditelja Petera Farrellyja koji je rekao kako je ovaj film napravio s ljubavlju i poštovanjem.

Najbolji glavni glumac 91. dodjele nagrada Oscar je Rami Malek za ulogu u filmu “Bohemian Rhapsody”.

Loading...

“Hvala svima koji su vjerovali u mene. Mama mi je tu negdje, a otac me nije mogao vidjeti na filmu, ali mislim da me gleda odozgo. Hvala svima koji su mi pružili šansu. Moji roditelji su imigrirali iz Egipta i prva sam generacija koja je došla u Ameriku. Divim se svemu što je Freddie prošao i hvala što ste dopustili da budem dio vašeg nasljedstva”, rekao je Rami Malek kroz suze.

Rami Malek
Rami Malek

Olivia Colman je za ulogu u filmu “Miljenica” proglašena najboljom glumicom.

Olivia Colman
Olivia Colman

“Ovo je jako stresno i smiješno. Dobila sam Oscara”, rekla je Colman koja nije uspjela zadržati suze radosnice.

Alfonso Cuarón je za film “Roma” nagrađen Oscarom za najbolju režiju. Osim toga, dobio je ovu prestižnu filmsku nagradu u kategoriji za najbolji film izvan engleskog govornog područja te u kategoriji za najbolju filmsku fotografiju.

Oscara za najboljeg sporednog glumca dobio je Mahershala Ali za ulogu u filmu “Green Book”.

“Hvala mojoj baki, jer bez nje ne bih bio ovdje. Naučila me je da na sve u životu gledam pozitivno. Također, hvala mojoj supruzi i kćerci”, rekao je Mahershala Ali.

Regina King je za ulogu u filmu “If Beale Street Could Talk” dobila Oscara za najbolju sporednu glumicu.

“Nerealno je stajati ovdje”, rekla je kroz suze.

Lady Gaga dobila je Oscara za pjesmu “Shallow” koju u filmu “Zvijezda je rođena” izvodi s Bradlyjem Cooperom, a tokom preuzimanja nagrade nije mogla zadržati suze.

“Borite se za svoje snove. Nije bitno koliko puta ste pali ili koliko puta su vas odbili, već koliko puta ćete ustati na noge”, poručila je Lady Gaga.

Reditelj Spike Lee je za ostvarenje “BlacKkKlansman” dobio Oscara za najbolji adaptirani scenarij.

“Izaberite ljubav umjesto mržnje i budite na pravoj strani historije”, rekao je Spike Lee prilikom preuzimanja svog prvog Oscara.

Oscara za najbolji dokumentarni film osvojio je osvojio film “Free Solo” kojeg su režirali Elizabeth Chai Vasarhelyi i Jimmy Chin. Najboljim kratkometražnim dokumentarnim filmom proglašen je film “Period. End of Sentence”.

Tim koji je bio zadužen za transformaciju Christiana Balea u biveg američkog potpredsjednika Dicka Cheneyja osovjio je Oscara za najbolju šminku i frizuru.

U kategoriji za najbolji kostim Oscara je osvojio film “Black Panther”, odnosno Ruth Carter. “Black Panther” dobio je i Oscara za najbolju scenografiju.

Film “Bohemian Rhapsody” nagrađen je Oscarom za najbolju montažu zvuka i za najbolji zvuk.

Oscara za najbolji dugometražni animirani film osvojio je film “Spiderman: Novi svijet”, dok je Oscara za najbolji kratkometražni animirani film idobio “Bao”.

U kategoriji najbolji vizuelni efektni Oscara je dobio film “Prvi čovjek” u kojem glavnu ulogu tumači Ryan Gosling.

Svečana ceremonija dodjele Oscara prvi put je protekla bez voditelja, a među prezenterima su se našli Whoopi Goldberg, Gary Oldman, Pharell Williams, Barbra Streisand, Hellen Mirren, Jennifer Lopez, Daniel Craig…

Izvor
Klix
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!